ABBYY
Back to Newsroom

iGuana en ABBYY verenigen hun krachten om bedrijven te helpen bij het stroomlijnen en automatiseren van crediteurenprocessen

February 15, 2018
ShutterStock

ABBYY en iGuana, een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor documentbeheer en digitaal archiveren in de regio BENELUX, maken hun samenwerking bekend.

iGuana en ABBYY besloten om hun krachten te bundelen om klanten op bedrijfsniveau te helpen om hun factuurverwerking voor crediteurenafdelingen te stroomlijnen en automatiseren. Het primaire doel van het partnerschap is de integratie van twee krachtige softwareplatforms in een one-stop-shop-oplossing voor geautomatiseerde registratie, gegevensextractie, intelligent verwerken en digitaal archiveren van facturen.

De oplossing biedt aanzienlijke mogelijkheden voor directe kostenbesparing en snelle ROI. Hij kan de traditionele rol van de afdeling crediteuren als kostencentrum veranderen in die van een opbrengstencentrum, door een positieve bijdrage aan het eindresultaat van de organisatie. Door het scannen van papieren facturen bij binnenkomst, kan een volledig geautomatiseerd boekhoudproces worden bereikt, van initiële extractie van factuurgegevens tot uiteindelijk het archiveren van de documenten in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving.

Door het combineren van tientallen jaren ervaren in elektronisch documentenbeheer, digitaal archiveren en intelligent vastleggen van gegevens voor een groot aantal industriële sectoren, zijn iGuana en ABBYY in staat om de complexe behoeften op het gebied van factuurverwerking van klanten aan te kunnen in onder andere de sectoren banken, financiën, verzekeringen, gezondheidszorg.


De iGuana-ABBYY geïntegreerde oplossing voor factuurverwerking


Verwerken van papieren facturen is een grote uitdaging voor organisaties. Dit tijdrovende, arbeidsintensieve en vaak foutgevoelige proces kan een groot effect hebben op het eindresultaat van een organisatie en de mogelijkheid om succesvol te concurreren in de huidige snelle zakelijke wereld.

ABBYY FlexiCapture, een bedrijfsplatform voor vastleggen van gegevens, krachtig geïntegreerd in het iGuana iDM Systeem voor Elektronisch Documentbeheer & Digitale Archivering, kan deze uitdaging volledig aan. De iGuana-ABBYY geïntegreerde oplossing voor factuurverwerking zal bedrijven in staat stellen om binnenkomende facturen te verwerken over alle fasen van het crediteurenproces; van het digitaliseren/scannen en classificeren van facturen, gegevensextractie en -controle, tot vrijgeven en uiteindelijk boeken van factuurgegevens in ERP, boekhoudsoftware of elk ander back-end-systeem.


Facturen scannen & gegevensextractie

Alle binnenkomende papieren facturen worden direct in iGuana iDM gescand, een gecentraliseerd digitaal archief. ABBYY's op kunstmatige intelligentie gebaseerde extractietechnologie extraheert automatisch belangrijke factuurgegevens (naam leverancier, factuurnummer, datum, hoeveelheid en andere details). Ingebouwde landspecifieke instellingen verzekeren geautomatiseerde controle van het voldoen aan geldende regelgeving. Gevalideerde facturen worden automatisch geboekt in ERP of boekhoudsoftware.


Factuurrouting & workflow

Geboekte facturen kunnen automatisch naar de verantwoordelijke medewerkers worden verzonden voor verdere actie. Facturen kunnen ook worden toegevoegd aan een speciale workflow gebaseerd op triggers, gebruikersacties en andere bedrijfsregels, waaronder goedkeuring van facturen, escalatie en foutafhandeling. Facturen die bijvoorbeeld specifieke posten bevatten kunnen automatisch worden doorgestuurd naar bepaalde gebruikers als onderdeel van een goedkeuringsworkflow met specifieke acties door specifieke gebruikers in een vooraf gedefinieerde volgorde. ERP of boekhoudsoftware wordt automatisch bijgewerkt met factuurstatus, zoals “Goedkeuring in behandeling”. Er is een volledig audittrail beschikbaar voor alle individuele factuurtransacties. Deze workflowacties kunnen ook onderweg worden uitgevoerd, met de veilige mobiele toepassing van iGuana iDM.


Factuurarchivering

Alle gescande facturen worden geïndexeerd, geclassificeerd binnen een logische structuur en veilig gearchiveerd in iGuana iDM in een revisie-bestendig formaat dat voldoet aan wetgeving en toekomstige beschikbaarheid garandeert. Gebruikers kunnen facturen eenvoudig oproepen met een krachtige zoekfunctie en alle facturen direct vanaf hun ERP-scherm raadplegen.


Belangrijkste voordelen

De samenwerking van iGuana en ABBYY maakt het mogelijk om zakelijke klanten een eenvoudige maar krachtige turnkey-oplossing te leveren voor automatisering van de crediteurenadministratie, gebaseerd op een unieke combinatie van expertise in documentverwerking van grote volumes en intelligente gegevensextractie.


Enkele belangrijke voordelen voor klanten, zonder uitputtend te zijn:

  • Grotere procestransparantie en betere interne controles
  • Standaardisatie van factuurverwerking en zichtbaarheid voor budgetbeheer en planning
  • Kostenbesparingen door eliminatie van handmatige gegevensinvoer door geautomatiseerde gegevensextractie
  • Verwijderen van risico verbonden met kwijtgeraakte, verkeerd opgeborgen of verkeerd behandelde facturen
  • Optimalisatie van gegevens en verwerkingskwaliteit door validatie en betrouwbaar voldoen aan wet- en regelgeving
  • Verbeterd cashflowmanagement door eliminatie van aanmaningskosten en dubbele betalingen


Over iGuana

iGuana is een toonaangevende leverancier van elektronische documentbeheeroplossingen en scanservices in de Benelux. Met meer dan 30 jaar ervaring helpt iGuana organisaties om al hun documenten elektronisch en efficiënt te beheren, en daarbij te voldoen aan wet- en regelgeving. Het hoofdkantoor van iGuana is gevestigd in België en het heeft regionale kantoren in Nederland, Luxemburg en Cyprus. iGuana biedt branche-specifieke oplossingen en diensten aan grote ondernemingen en het MKB in onder andere de sectoren financieel, banken, verzekeringen, overheid, logistiek, automotive, en is marktleider in gezondheidszorg.

Meer informatie:

iGuana NV
Leuvensesteenweg 633
1930 Zaventem, België
Tel.: +32 2 70 90 100
E-Mail: iguana@iguana-dms.com
Web: https://iguana-idm.com/nl/


Over ABBYY

Action information - ABBYY is een toonaangevende leverancier van technologieën en oplossingen die bedrijven helpen bij de verwerking van informatie. Het bedrijf zet de standaard voor de vastlegging van content en innovatieve, op taal gebaseerde technologieën voor een integrale oplossing gedurende de levenscyclus van informatie. ABBYY producten worden gebruikt voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen, verkleinen van risico's, versnellen van de besluitvorming en het vergroten van de omzet. De technologieën van ABBYY worden in licentie gebruikt niet alleen door een aantal mondiale ondernemingen en overheidsorganisaties, maar ook door kleine en middelgrote bedrijven en particulieren. ABBYY Europe GmbH maakt deel uit van de ABBYY Group en ondersteunt de verkoop- en marketingactiviteiten in West-Europa. De ABBYY Group heeft kantoren in Duitsland, het VK, Frankrijk, Spanje, Oekraïne, Cyprus, Rusland, de Verenigde Staten, Canada, Australië, de VAE, Japan en Taiwan. Ga voor meer informatie naar www.ABBYY.com.

ABBYY, het ABBYY logo en FlexiCapture zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van ABBYY Software Ltd. Andere hierin genoemde productnamen kunnen handelsmerken en/of geregistreerde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren die hierbij worden erkend.


Meer informatie:

Elisabeth Heeke
ABBYY Europe GmbH
Landsberger Str. 300
80687 München, Duitsland
Tel.: +49 89 69 3333 0
E-Mail: press_eu@abbyy.com
Web: www.ABBYY.com

Connect with us